1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Kıbrıs yolcusu:
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
12 Kasım 2022 - Cumartesi 07:35
 
1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Kıbrıs yolcusu:
-1974 Kıbrıs Barı Hareketi Gazileri, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine 15 Kasım 2022 Kutlanacak olan Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümüne katılmak üzere Belediye tarafından Kıbrıs’a götürülüyorlar.
GENEL Haberi
1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Kıbrıs yolcusu:

BEYPAZARI (YT)- 30 Ocak 2022 Günü, Beypazarı belediye başkanı Tuncer Kaplan’ın daveti üzerine Beypazarı’na gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beypazarı’nda en güzel şekilde ağırlanmıştı.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar, Beypazarı Ziyaretinde bulunduğu sırada, Beypazarı belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kirazyanı Kızak şenliği alanına geçerek, burada Offroad araçlarıyla tur atmış ve Kızak şenliğine katılmıştı.

Muharip Gaziler Kıbrıs’a davet edildi.

Bu ziyareti sırasında, Karagöl mesire alanında Beypazarı Muharip Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ali Yalçınkaya başta olmak üzere 1974 Kıbrıs Barış hareketinde, görev almış(asker) gazileri Kıbrıs’a davet etmişti.

Belediye tarafından götürülüyorlar:

Bunun üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında, Beypazarı belediyesinin girişimleriyle sağlığı yerinde olan 1974 Kıbrıs barış hareketi gazilerinden bazıları, 15 Kasım Kıbrıs’ın Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Kıbrıs’a pazar günü gidiyorlar.

Beypazarı Muharip Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya ve Gaziler Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tarafından kabul edilecekler.

Kıbrıs’ta bulundukları süre içinde Gaziler,1974 yılında savaştıkları dağlarda, tepelerde ve Beşparmak dağlarında yeniden, aradan geçen 48 yıl sonra o anı yaşayacaklar ve savaştıkları alanları ve mevzileri gezecekler.

Belediyeye teşekkürler:

Muharip Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya, Kendilerini Kıbrıs’a götürecek olan Beypazarı belediye başkanlığına ve Kültür müdürlüğüne teşekkürlerini bildirirken, “biz gaziler olarak tam 48 yıl aradan sonra yeniden Kıbrıs’ta olacağız. Tüm savaştığımız mevzi ve alanları ve sahilleri göreceğiz. Allah belediye başkanımızdan razı olsun” ifadesinde bulundu.

Savaş sonrası, Kıbrıs’ta kalmak kaydıyla Çok askere ev verilmişti:

O dönemde(teskere sonrasında Kıbrıs’ta kalma şartıyla) ev verilen Askerler, gaziler kendilerine verilen evleri, askeri üsleri gezip görecekler. İçlerindeki o Kıbrıs özlemini de böylece gidermiş olacaklar: Beypazarı Muharip gaziler derneği başkanı Ali Yalçınkaya’ya da orada ev vermişti ve teskere sonrasından birkaç ay Kıbrıs’ta kalan Yalçınkaya, o dönemler Annesinin ve babasının müsaade etmemesi üzerine, Türkiye’ye dönenlerden olmuştu.

1974 Kıbrııs barış harekatı Gazilerinin Kıbrıs ziyareti ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tarafından kabullerini ve savaşa katıldıkları alalara yapacakları ziyaretlerini Gazeteci Yaşar Tonbak, takip edecek.

 

1974 Kıbrıs Barı Hareketi Gazileri, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti üzerine 15 Kasım 2022 Kutlanacak olan Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümüne katılmak üzere Belediye tarafından Kıbrıs’a götürülüyorlar. - Birlik Haber Ajansı-BHA (birlikhaberajansi.com.tr)

 

 

 

Kaynak: Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: 1974, Kıbrıs, Barış, Harekatı, Gazileri, Kıbrıs, yolcusu:,
Yorumlar
Haber Yazılımı