Beypazarı İlçesinde yıllardır Terzilik yapan Enver Atak:” Bu bayramda yine eskileri tamir ediyoruz”
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
24 Nisan 2022 - Pazar 19:15
 
Beypazarı İlçesinde yıllardır Terzilik yapan Enver Atak:” Bu bayramda yine eskileri tamir ediyoruz”
-Hazır giyim sektörünün piyasaya hakim olması ve ele geçirmesi sonrasında, bir dönemler altın çağlarını yaşayan ve müşterilerine prova için gün vermekte zorlanan terziler, son yıllarda artık giysileri daraltarak, yada tamir ederek geçimlerini sağlamaya çalıştıkları belirtildi.
EKONOMİ Haberi
Beypazarı İlçesinde yıllardır Terzilik yapan Enver Atak:” Bu bayramda yine eskileri tamir ediyoruz”

BEYPAZARI (YT)- Hazır giyim sektörünün piyasaya hakim olması ve ele geçirmesi sonrasında, bir dönemler altın çağlarını yaşayan ve müşterilerine prova için gün vermekte zorlanan terziler, son yıllarda artık giysileri daraltarak, yada tamir ederek geçimlerini sağlamaya çalıştıkları belirtildi.

Beypazarı İlçesinde terzilik yapan Enver Atak, yaptığı açıklamada, İlçede bu mesleği halen sürdüren kişilerin parmakla gösterilecek kadar az olduğunu söyledi.

Eskiden işlerinin yoğunluğundan kendilerine ve ailelerine bile vakit ayırmakta güçlük çektiklerinden yakınan terzi Enver Atak, “Eskiden Ramazan içinde geceleri sahura kadar çalışırdık. Şimdi akşamdan evimize gidiyoruz. çünkü iş yok. Terzilik geçmişte çok iyi ve parası olan meslekler arasında yer alıyordu. Hazır giyimin yaygınlaşmaya başlamasıyla elbise diktirenlerin sayısı da azaldı” dedi.

Terzilerin diktiği elbisenin daha kaliteli olduğunu ifade eden Atak, şunları kaydetti:

''Hünerli ellerin becerisinin ürünü, kişiye özel elbisenin kalitesinin, hazır giyimle karşılaştırılması yanlış. Diktiğimiz elbisenin kaliteli olmasının yanı sıra telası, kumaşı ve astarı bile çok farklı ve daha uzun ömürlü. Bu nedenle hazır elbise ile kıyaslanamaz.”

''Yırtık, sökük ve Daraltmalarla uğraşıyoruz”

Tüm olumsuzluklara karşın ayakta durma mücadelesi verdiklerini kaydeden ve iş olmaması nedeniyle gelen yırtık, sökük ve daraltmalar ile uğraştıklarını anlatan Atak, ''Artık, terzilerde yeni giysi dikilmiyor. Müşterilerimiz kemer sıktığı için daha çok daraltma tadilatı yapıyoruz. Gelen 4 müşteriden 3'ü pantolon veya ceketlerinin daraltılmasını istiyor. Dolayısıyla da müşterinin geliri bize de aynı şekilde yansıyor'' diye konuştu.

Atak, piyasada işin yanı sıra yetişen çırağın da bulunmamasının giderek mesleğe olan ilginin azalmasına yol açtığını sözlerine ekledi.

 

 

Kaynak: (YT) - Yaşar TONBAK Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: Beypazarı, İlçesinde, yıllardır, Terzilik, yapan, Enver, Atak:”, Bu, bayramda, yine, eskileri, tamir, ediyoruz”,
Yorumlar
Haber Yazılımı