1966 Hava Harp Okulu Mezunu emekli pilotlar Beypazarı İlçesini gezdi
BEYPAZARI (BBB) –Emekli Hava Harp Okulu ve Kıbrıs gazisi Pilotlar Beypazarı ilçesini gezdi. 1966 yılı Hava Harp Okulu mezunu Pilotlar, tarihi ve turistik ilçe Beypazarı’nı gezdiler.
“1966 Hava Harp Okulu Mezunları Derneği” Ankara şubesi ve İzmir Şubeleri tarafından düzenlenen Beypazarı gezisine, Ankara şube Başkanı emekli Albay Saim Gider, İzmir Şube Başkanı emekli Albay Sacit Kutlay, ile birlikte 50 dolayında emekli Albay pilotlar eşleriyle birlikte katıldı.
Beypazarı İlçe Jandarma Komutanı üsteğmen Alişan Zor’un refakat ettiği emekli Pilotlar, İlçenin tarihi ve turistik yerleri ile müzelerine ziyaretlerde bulundular.
Tarihi Taş mektep’te yenilen öğle yemeğinin ardından Hıdırlık tepesine ziyarette bulunduklarını anlatan 1966 Hava harp Okulu Mezunları Derneği başkanı emekli Albay Saim Gider, Beypazarı ilçesini çok beğendiklerini ve kendilerini gezdiren İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alişan Zor’a teşekkürlerini sundu.
Derneğin Ankara Şube Başkanı Saim Gider ve İzmir şube başkanı Sacit Kutlay, Emekli Pilotlar ve Kıbrıs gazisi Pilot subaylar olarak Anıtkabir ziyaretinde bulunduklarını ve atanın manevi huzurunda saygı duruşu ve çelenklerini sunduklarını söyledi.
Beypazarı ziyaretlerinde müzeleri gezdiklerini belirten Gider, “müzeleri çok beğendik. Çok güzel dizayn edilmiş. Özellikle yaşayan müze, çok çok güzeldi. Ardından Hıdırlık tepesi ziyaretinde bulunduk. Beypazarı, buradan da ayrı bir güzel görünüyor. Tam seyirlik bir tepe. Konakları ve ilçenin eski yerleşim birimlerini buradan net bir şekilde görüyorsunuz” diye konuştu.
Dernek Başkanı Emekli Albay Saim Gider, Aralarında, Hava Kuvvetlerinde ve THY da kaptan Pilot olarak 15-20 bin saat uçuş yapan emekli deneyimli pilotların bulunduğunu ve bunlardan bazılarının Kıbrıs gazisi olduğunu aktardı.
Yarın da Ankara’da bulunan müzeleri ziyaret edeceklerini anlatan Dernek başkanı Saim Gider, bu ziyaretimizin ardından İzmir’den gelenler, İzmir’e, İstanbul’dan gelenler İstanbul’a hareket edecekler” dedi.