- Atatürk'ün talimatıyla yapılan okul,virane bir biçimde
Beypazarı ilçesinin en eski okullarından olan İlkokul yıllarca eğitim öğretime aralıksız olarak sürdürdü.
1928 yılında eğitim öğretime başlayan okul şimdilerde, atıl durumda bulunuyor. Yaşlılar ve bu okulda okuyan kişiler, köyün o yıllarda çok kalabalık olduğunu söylerlerken, şimdiki gibi taşıma ile eğitim olmazdı. Bizlerin çoğu bu okulda okuduk, çocuklarımız bu okulda okudular. Köyümüze okulun yıllar öncesi yapılması nedeniyle, köyümüzden birçok aydın insan yetişmiştir. Köylümüzün gelir durumu da çok iyiydi, tarımla uğraş yapan insanlarız. Şimdiler de köyümüz şehirlere biraz göç verdi.
Köy muhtarı Ergün Tuncel de kendisinin bu okulda okuduğunu kaydederek, göründüğü gibi şimdiki yaşlılarımız tamamen köyümüz okulu mezunudurlar. Onların anlattığına göre, okul o yıllarda çok popüler bir okul olduğunu anlatmaktadırlar. Bu okulda geçen çok anılarının olduğunu zaman, zaman bizlere kahvede anlatmaya çalışmaktadırlar dedi. Çok eskiden üçüncü sınıfa kadar okuduklarını, daha sonraları 5 sınıfa kadar okuyanların olduğunu yaşlılar anlatmaktadırlar.
Okulun yeniden canlılık kazanması yönünde, bazı sınıf öğrencilerinin köyümüz okulunda eğitimlerine devam etmelerini isteyen, köylüler bazı öğrencilerimiz bu sayede taşımalı sistemden de kurtulmuş olacaklar denildi.
Köyümüzde, ulu önder Atatürk `ün talimatıyla 1928 yapılan ilkokulun yapılıp, açılmasının ardından 1980 li yıllara kadar çok düzenli bir şekilde eğitim öğretim veriliyordu. Ne zaman köylerden şehre göç başladı, işte o zaman köylerin nüfusları azaldı ve şehirleşme başladı ve köylerde okuyacak talebe kalmadı. Son zamanlarda zaten talebe yok, tamamen taşımalı bir sistemle eğitim öğretime geçildi. İşte o zaman okulun kapısına kilit vuruldu diyorlar.
Köylüler o dönemlerde, Ulu önder Atatürk'ün talimatıyla köylerine yapılan okulda okuduklarını vurgularlarken, "Atamızı bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz" dediler.
(Yaşar Tonbak-aa- www.beypazariajans.com