Müftülük, Yatılı Bölge Hafızlık kız Kuran kursu yaptırıyor

BEYPAZARI (BBB) –Beypazarı Müftülüğü, ilçede yatılı bölge erkek kur’an kursu yapımının tamamlanmasının ardından, Yatılı Bölge kız Kur’an kursu inşaatını başlattıklarını bildirdi.

İlçe müftülüğünden yapılan açıklamada;  Müftülük ve Beypazarı Kur’an ve Cami Hizmetleri Eğitim kültür derneği işbirliği ile başlatılan çalışma sonrasında; ilçeye Yatılı Bölge hafızlık Kız Kur’an kursu yaptırma çalışmalarının hız kazandığını ve çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

İlçenin Hacıkara Mahallesi, Kırbaşı yolu üzerinde inşaat çalışmalarının başladığını belirten müftü Düzgüney, “müftülük ve Dernek ile işbirliği ile ilçenin Ayvaşık mahallesine Yatılı Bölge Hafızlık Erkek Kur’an kursu yaptırdıklarını ve şimdide, Hacıkara mahallesine Yatılı bölge Hafızlık Kız Kur’an kursu çalışmalarını başlattık” ifadesinde bulundu.

4 bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak olan Yatılı Bölge Kız Hafızlık Kur’an kursunun 700 metrekare alan üzerine inşa edileceğini anlatan Müftü Düzgüney, şunları söyledi.

“Kur’an kursumuz tamamlandığında 128 yatak kapasiteli 300 kişilik mescit, 1 adet VIP toplantı salonu,1 adet Konferasn salonu, Yemekhane, Kurban kesim yeri, Soğuk hava deposu, okul öncesi 4–6 yaş grubu Kur’an okuma kursu ile bölgenin en modern Kız Hafızlık kur’an kursu olacak”