Kaymakam Suriye'li Mülteciler Konusunda Muhtarlarla bir araya geldi
BEYPAZARI (YT)- Beypazarı İlçesinde Kaymakamlık tarafından (Beymem)Beypazarı Mülteci Eğitim Merkezi hizmete girdi.
Beymem’in hizmete girmesinin ardından İlçe kent merkez mahalle muhtarları ile bir toplantı düzenlenen Kaymakam Suat Seyitoğlu, İlçede giderek sayıları artan Suriye’li mültecilerle ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.
Kaymakamlık olarak sürdürülen çalışmaları 2 ayda tamamladıklarını belirten kaymakam Seyitoğlu, “Beymem”de Suriyeli mültecileri eğiteceğiz. Bunun için İlçede yapılan çalışma ile mahalle mahalle kaç sürüyeli ve çocuğu bulunduğunu ortaya çıkardık. Bunun için ilkokulun birinde Suriyeli çocuklara eğitim verilmeye başlandı. Ve bu insanların kontrol altına alınması önemli. Bu insanlarla bizim aramızda kültür farkı var. Yaşamları bize uymuyor. Onlarda yaşam kültürü çok farklı” dedi.
İlçede 15-17 yaş arası bin 500 Suriyeli çocuk bulunduğunu anlatan kaymakam Seyitoğlu, şunları kaydetti:
“Bunları başıboş bırakırsak, giderek sorun olurlar. Bu çocukları bir şekilde kontrol altına alarak, mutlaka eğitmeliyiz. Kanun da bunu böyle diyor. Onlar bize uymak durumundalar, biz onlara uymak zorunda değiliz, bunu da eğitimle çözeceğiz. Boş kalan çocuklar ilçe merkezinde dilencilik yapıyorlar. Dilencilik burada çok kötü algılanıyor ve turistleri rahatsız ediyorlar.”
Rüstempaşa Mahalle muhtarları Mehmet Gökçanak, mahalle halkının Suriyelilerden oldukça rahatsız olduğunu söyledi.
Mahallesinde 450-500 Suriyelinin oturduğunu belirten mahalle muhtarı Mehmet Gökçanak, “Bu insanlarda temizlik yok. Mahallede gelişi güzel sokak başlarında oturuyorlar. Her köşe başında nargile çeken birini görüyorsunuz. Nerede yeşillik, park bahçe var oraya yayılıyorlar. Mahalle sakinlerimiz sokaklardan bu insanlardan geçemediklerini bize iletiyorlar. Bunun bir çaresine bakmak durumundayız” dedi.