Nallıhan'daki Orman yangını 4. gününe girdi
NALLIHAN (TRT)- Nallıhan ilçesinde 4 gün dür süren orman yangınında binlerce dönüm orman alanı yandı.
İlçenin Bozyaka mahallesindeki dağlık arazide ve On sekiz deresi mevkinde 4 gün öncesi ormanlık alanda başlayan orman yangını halen devam ediyor.
Orman yangınına zaman zaman 4-5 helikopter 2 uçakla ve 40'a yakın arozöz, ile çok sayıda orman işçisiyle müdahale edilirken, Sobran mahallesi sakinleri de yangın söndürme çalışmasına katılıyorlar.
Yangının, çok çarp bölgede çıkmasından dolayı, yangına müdahele edilmesinin güçleştiği kaydedilirken, yangının Sobran mahallesi üzerindeki Hacıoğlu bölgesinde, Güna tepesi civarında etkili olduğu, bir ara Sobran mahallesi de yangın dolayısıyla çevresinin kontrol altına alındığı belirtildi.
Halen yangının, Kümesler denilen bölgede yoğun olarak sürdüğü ve Buldaz bölgesinde de öğleden sonra bir yangın daha çıktığı kaydedildi.
Sobran mahallesi Muhtarı Ali Ünal, yangına köylülerle birlikte müdahale ettiklerini ve çok geniş bir ormanlık alnının yandığını söyledi.
Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, yangının sürdüğü Nallıhan ilçesi Sobran mahallesine gelerek, bizzat yangın ekiplerini sevk ve idare ettiği görüldü.
Yangın noktasına ulaşılması için yol yapım çalışmalarının sürdürüldüğü Sobran Mahallesi kümesler bölgesinde, dozerin önünden yuvarlanan taşlardan iki orman işçisinin yaralandığı belirtildi.