Tapduk Emre Ortaokulu öğrencilerinden örnek dvranış

NALLIHAN (YT)- Nallıhan ilçesinde bulunan ve bundan 3 yıl öncesi açılan Tapduk Emre Ortaokulu, yaptıkları sosyal ve kültürel etkinliklerle oldukça dikkatleri çekerken, dün de ilçe merkezinde dağıttıkları Aşure ile halkın takdirini kazandı.

Okullun öğrencileri, başlarında öğretmenleri ile birlikte Muharrem ayında paylaşmanın önemini bir kez daha ortaya koyarken, Merkez Yeni cami ve Tarihi Nasuh paşa Cami önünde namazdan çıkan cemaate kâselere hazırlanmış aşure dağıtımında bulundular.

Öğrenciler, ayrıca çarşı içinde dükkânları da dolaşarak esnafla birlikte cemaate bin 600 Aşure dağıtımında bulundular.

Okul müdürü Mustafa Eryiğit, okulun böylesi önemli bir etkinliğinde yer alan annelere, bazı işletmecilere verdikleri destek dolayısıyla teşekkürlerini sunarken, “ Öğrencilerimizin akademik ve dini eğitimlerinde başarılı olmalarının yanısıra sosyal anlamada da gelişmeleri, topluma duyarlı, değerlerine saygılı bireyler olmalarını da önemsiyoruz” ifadesinde bulundu.

Okulun ve öğrencilerin böylesi etkinliği karşısında öğrencileri, bu girişimleri dolayısıyla kutlayan Mehmet Mete, “ellerine kollarına sağlık diyorum. Böylece bizlere özel ve güzel anlamlı günleri de hatırlatmış oluyorlar” ifadesinde bulundu.