Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rüstempaşa İlkokulunda aşure dağıttı:
BEYPAZARI (YT)- Beypazarı İlçe Milli Eğitim
Müdürlüğü, 100'ün üzerinde Suriye'li öğrencinin Eğitim öğretim gördüğü
Rüstempaşa İlkokulunda çocuklara ve velilere aşure dağıttı.
Okulun bahçesinde düzenlenen Aşure dağıtımına, Belediye başkanı Tuncer Kaplan,
İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Temür, Orman İşletmesi Müdür muavini Bayram
Ersöz ile okul müdürleri, Rüstempaşa Mahalle muhtarı Mehmet Çanak, öğrenciler
ve veliler katıldı.
İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Temür, Muharrem Ayı’nın Peygamber efendimizin ifadesiyle, Allahın ayı olduğu için bu ayda pek çok hikmetlerin yaşandığını aktardı.
Belediye başkanı Tuncer Kaplan’da, “Aşurenin ülke genelinde olduğu gibi İlçe genelinde de Muharram ayına mahsus halka ikram edilmektedir. Bu güzel günün anısına, İlçe Milli Eğitim müdürlüğünü tebrik ediyor, hayırlarının kabul olmasını diliyorum” dedi.
Belediye başkanı Kaplan, İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Temür birlikte kâselere hazırlanmış olan Aşure’leri öğrencilerle birlikte velilere dağıttılar.
İlçe Milli Eğitim müdürü Temür, Aşure dağıtımında kendilerini yalnız bırakmayan Belediye başkanı Tuncer Kaplan’a teşekkürlerini sunarken, ailelere teşekkürlerini sundu.
İlçe Milli Eğitim müdürü Temür, Okul müdüründen okulla ilgili ve Suriye’li öğrencilerin durumları ile ilgili bilgi aldı.
Suriye'li Ailelerden Teşekkür:
Suriyeli aileler ve veliler, İlçe Milli eğitim müdürlüğüne, Aşure dağıtmaları dolayısıyla teşekkürlerini bildirdiler.
Mahalle Muhtarı Mehmet Çanak'tan Teşekkür:
Rüstempaşa Mahallesi Muhtarı, Aşure dağıtımları dolayısıyla İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Temür'e teşekkürlerini bildirdi.: