-Beypazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni adı “ Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam hatip Lisesi” oldu.

BEYPAZARI (YT)- Beypazarı İlçesinde bulunan Anadolu İmama Hatip Lisesinin adı valilik oluru ile bundan bir süre öncesi şehit düşen Sefa Tiftik’in adı verilerek “Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam Hatip Lisesi” oldu.

Okul müdürü Ali Değirmencioğlu’ okullarında eğitim öğretim görev ve daha sonrada görevi başında şehit düşen öğrencileri “Şehit Sefa Tiftik’in” adının verilmesi kendilerini ve tüm öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi.

Şehit Askerin, 2007-2008- Eğitim öğretim döneminde okullarından mezun olarak hayata atıldığına değinen Okul müdürü Değirmencioğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Valilik oluru ile Okulumuza şehidin adı verildi ve tabelamızı astık. Ayrıca okulumuzun yurdunun adını da değiştirerek, “Şehit Sefa Tiftik öğrenci yurdu” adını aldı. Şehidimizin okulumuz adının verilmesi ve tabelanın asılmasıyla birlikte, şehit askerin anne ve babasını okulumuza davet ettik. Aileyi okulumuzda misafir ederek, öğrencilerle birlikte, yurdumuzun pansiyonunda yemek yedik ve şehit için duacı olduk. Böylece, şehidimizin simini okulumuzda yaşatacağız.”

Şehidin ailesi baba Alaettin ve anne Makbule Tiftik, oğullarının adının verildiği okul müdürlüğü tarafından okula davet edildiğini ve İmam Hatip Lisesi gibi bir eğitim kurumuna çocuklarının adının verilmesi, kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.