-Kumluca Sarıkaya Yaylasında Kar altında kaldılar:

BARTIN (YT)- Bartın Kumluca beldesi, yaylarında çalışanlar, yaylada gece bastıran Karın altında kaldı.

Yaylada çalışmalarda bulunan Erol Yılmaz, Orman işlerini bitirmeye çalışırken, geceleyin aniden bastıran karın altında kaldıklarını söyledi.

Kızıllar Köyü üzeri Sarıkaya Yaylasında yaz aylarından buyana çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Sarıkaya yaylası civarında çalışmalarda bulunurken, çadırda(sayvanda) yattığımız sırada, geceleyin başlayan kar yağışı sabaha kadar 30 cm bulmuş ve sabah çadırdan dışarı çıktığımızda, her yer bembeyaz örtüyle, karla  kaplandığını gördük” dedi.

Karın yağmasıyla iş makinalarının ve traktörlerin kar altında kaldığına değinen Yılmaz, “ kar çok yağdığı için çalışamaz duruma geldik. Bu nedenle köye inmek, dönmek durumunda kaldık. Yaylada bu şartlarda çalışmak imkansız hale geldi. Ama kar manzarası görülmeye değerdi, sosyal medyada da güzel fotoğraf kareleri paylaştım” dedi.

Bu güzel fotoğraf kareleri için Erol Yılmaz,kardeşime teşekkür ediyorum.