Müftülük Tarafından Mevlid-i Nebi programı çerçevesinde “peygamberimiz ve gençlik” konulu konferans düzenlendi.

BEYPAZARI (YT)- Beypazarı İlçesinde Müftülük tarafından Mevlidi Nebi programı çerçevesinde "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Belediyenin Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Mevlid-i Nebi “Peygamberimiz ve gençlik” konulu konferansa ilçe müftüsü Abdulmuttalip Pese, Din görevlileri, aileler ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Açış konuşmasını İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Pese, yaparken, düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkürlerini sundu.

“Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansa Isparta, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve aynı Üniversitenin Temel İslam Bilimleri bölümü Tasavvuf Anabilimi Öğretim üyesi Prof.Dr. Rıfat Okudan, konuşmacı olarak katıldı.

Prof.Dr. Okudan, bu yıl Diyanet işleri Başkanlığı tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” konusu ele alınınca, bu konuda konuşmasını sürdürdü.

Dereceye giren öğrencilere Ödül verildi:

Programın sonunda; 40 Hadis Yarışmasında, yine ilçede düzenlenen  “Peygamber efendimiz ve Gençlik” konulu Kompozisyon ve Şiir yarışmasında 3 Ayrı kategoride düzenlenen İlkokulu, Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada, dereceye giren öğrencilere Katılımcılar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Pese, öğrencilere hediyelerinin verilmesi sonrasında, gençliğe önem verdiklerini ve bu tür organizasyonların artarak süreceğini ve tüm öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

İlçe Müftüsü Pese, Mevlid-i Nebi programları çerçevesinde, Cuma günü sabah namazı buluşmasında, Cemiyet Evli Caminde olacaklarını, Cuma namazı öncesinde de Sultan Alaaddin caminde bir programın yer alacağını, Akşam namazında da Kooperatifler Caminde bir araya geleceklerini aktardı: