AK Parti Beypazarı İlçe Başkanlığının Düzenlediği İftar yemeğine katılan AK Parti Genel başkan Yardımcısı Haluk İpek:“Türkiye ak parti iktidarıyla güçlendi”
Beypazarı (BBB)–AK Parti Beypazarı ilçe Başkanlığı verdiği iftar yemeğinde üyeleriyle ve muhtarlarla bir araya geldi.
AK Parti Beypazarı İlçe başkanlığının verdiği iftar yemeğine, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Haluk İpek, Ankara milletvekili Nurdan Şanlı, AK Parti Kadın kolları İl başkanı, Belediye başkanı Cengiz Özalp, AK PARTİ İlçe Başkanı Avni Erdoğan, Uruş belediye başkanı Osman Şefik Karlıdağ,Kırbaşı belediye başkanı ve il Genel meclisi üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli vatandaş katıldı.
İftar yemeğinde, ilahi gurubu bire birinden güzel ilahileri seslendirirken, semazenlerin de gösterileriyle, iftar yemeği maneviyatına uygun bir gece ile yapılmış oldu.
Düzenlenen iftar yemeğinin ardından konuşan AK Parti Genel başkan yardımcısı Haluk İpek, yaptığı konuşmasında çok önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, şöyle bir geriye baktığımızda iktidar olduğumuz zamandan beri, defaten ve ondan öncede başladı. İslam âleminin Ramazanı tam coşkuyla yaşayacağı zamanlarda, mutlaka İslam coğrafyasının belli yerlerinde sıkıntılar başlıyor. Bu bir yıl öncesi de böyleydi, daha öncede böyle oldu. Bu yılda maalesef Ramazanı yaşarken Mısır’da yaşananlar, Suriye’de yaşananlar, Dünyanın birçok yerinde yaşananlar Müslümanların Ramazanı acı içinde yaşamalarına sebep oluyor” dedi.
En önemlisi şu
tüm bu coğrafyada yaşayanlar, bir sıkıntıyla karşılaştıklarında dönüp Türkiye’ye
baktıklarını ifade eden AK Parti Genel başkan Yardımcısı Haluk İpek şunları
kaydetti:
“Türkiye AK Parti iktidarıyla huzur buldu”
“Türkiye bize nasıl yardım edecek diye. Huzursuz olduklarında hep gözleri Türkiye’de oluyor. Türkiye tarihi misyonu itibarıyla, geçmişte tarih yazmış bir millet olarak, o tarihine verdiği sorumluluk nedeniyle, güçlü olmak zorundaydı.
AK Parti kurulmadan önce bu ülkenin Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyenler, bu ülkenin ilerlemesini istemeyenler, çünkü bu ülke ilerlerse, büyürse, güçlü olursa; lider olacak, bölgesel güç olacak çevresindeki Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu, Mısır, tüm bu çevresini, yani kendinden umut bekleyen bütün insanlığın, tüm Müslüman camianın umudu olacak, güçlü ülke olacak, lider ülke olacak. Güçlü olursa onları yönlendirecek. Bunu istemedikleri için, AK Parti Kurulmadan önce işin kolayını bulmuşlar, nalsımı?. Bizim insanlarımızı bölmüşler parçalamışlar ve seçimler yapılmış ardından her zaman koalisyonlar çıkmış. Koalisyonlar birbiriyle kavga ededursun. Diğer ülkeler güçlenmiş ama bir hep geride kalmışız. Koalisyonlar olduğu zaman, küresel oyuncular nasıl olsa bunlar birbirleriyle kavga ediyorlar. Türkiye de ilerlemiyor.
Koalisyonlu dönemlerde, o kavgalı dönemlerde çünkü hep siyasi partiler birbiriyle kavga ede ede ülke gelişmemiş. Burada sizlere çok önemli bir konuyu açıklayacağım. 1960 ihtilalinden önce Türkye’de kişi başına milli gelir 600 dolar. Avrupadaki bütün devletlerden, bir ikisi hariç kişi başına düşen milli gelirimiz hepsinden yüksek. 1960 ihtilalinden birkaç ay sonra milli gelirimiz 240 dolara düşüyor. Biz AK Parti olara iktidara geldiğimizde kişi başına düşen milli gelirimiz 3 bin 200 dolar. O 1960 ihtilali yapıldığında, birçok ülkesinde ileri olan ülkemizde, kavga ile koalisyonla birde içimizdeki çekişmelerle uğraşırken, diğer ülkeler zenginleşirken, biz geride kalmışız. Taki AK Parti kuruluncaya kadar. AK Parti önce parçalanmış siyaseti bir araya getirdi. Ardından siyaset güçlendirildi. İlk iktidara geldik, Irak işgal edilmişti. Irak işgal edildiğinde o yangını Türkiye’ye sıçrattırmadık ve ilerlemeye devem ettik ve bu gün ülkemizde kişi başına düşen milli gelirimiz 10 bin 500 dolardır. Bundan sonraki sürelerde daha da iyi olacak.”
Yaşar Tonbak-aa- www.beypazariajans.com