Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetleri, Gastronomi Haberciliği ile tanıtılacak
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
05 Şubat 2024 - Pazartesi 13:53
 
Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetleri, Gastronomi Haberciliği ile tanıtılacak
-İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi işbirliği ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleri ile yürüttüğü “ Gastronomi Turizminin Tanıtımında Medyanın Rolünün Arttırılması “ projesi kapsamında; TİMBİR ve İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman BASA ve Genel Sekreteri Abdurrahman Aksu, HBVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu’na ziyarette bulundu.
TURİZM Haberi
Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetleri, Gastronomi Haberciliği ile tanıtılacak

BEYPAZARI : İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi işbirliği ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleri ile yürüttüğü “ Gastronomi Turizminin Tanıtımında Medyanın Rolünün Arttırılması “ projesi kapsamında; TİMBİR ve İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman BASA ve Genel Sekreteri Abdurrahman Aksu, HBVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu’na ziyarette bulundu.

BAŞKENTİN MUTFAĞI GASTRONOMİ HABERCİLİĞİ İLE TURİZME KAZANIDIRILACAK

Proje kapsamında; fakültede eğitim gören öğrencilere içerik geliştirme ve tanıtım eğitimleri verilerek, Ankara’nın coğrafi işaretli lezzetlerinin turizmde rolünün medya aracılığı ile arttırılması hedefleniyor. Alanında uzman gazeteci, akademisyen ve sektör temsilcilerinin katılacağı paneller ile öğrencilerin turizm odaklı mesleklerini icra etmeleri sağlanacak.

TURİSTLERİN 88.2’si GASTRONOMİ’Yİ ÖNEMSİYOR

Ziyarette, Ankara’nın turizm potansiyeline lezzetleri ile katkı sunulması amaçlandığı ifade edilirken, Genel Başkan Dr. Basa “ TURSAB’ ın gastronomi turizmi üzerine yaptığı araştırmaya göre; Dünyada turistlerin yüzde 88.2’si ’Destinasyon seçerken yemek çok önemli‘ demektedir. Yine Türkiye turizminin gelirlerinin 5’te biri yeme-içme sektöründen gelmektedir. Bu verilerden yola çıkarak projemizi hazırladık, sonuçlarının turizm açısından önemli faydalar getireceğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki medya fark ederse toplumda fark eder. “ dedi.

DEKAN PROF.DR. YAZICIOĞLU “ GASTRONOMİ HABERCİLİĞİ TURİZME İVME KAZANDIRACAK”

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada ” Başkent Ankara lezzetler bakımından zengin bir yer. Fakat medyada yeteri kadar yer almadığını gözlemledik. Gastronomi haberciliğinin Ankara’da öneminin artması ile birlikte turizmde yeni bir ivme kazanacaktır “ dedi.

Başkan Dr. Basa ziyaret sonunda kabulleri ve destekleri için Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu’na teşekkür etti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ankara’nın, Coğrafi, İşaretli, Lezzetleri,, Gastronomi, Haberciliği, ile, tanıtılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı