KENT KONSEYİ ENGELLİLER KOMİSYONU ENGELLİLERİ GÖZETLEMEYE DEVAM EDİYOR
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
15 Ekim 2015 - Perşembe 09:15
 
KENT KONSEYİ ENGELLİLER KOMİSYONU ENGELLİLERİ GÖZETLEMEYE DEVAM EDİYOR
-Kent Konseyi Engelliler Komisyonundan engelli ortaokul öğrencisine akülü tekerlekli sandalye verdi.
- Haberi
KENT KONSEYİ ENGELLİLER KOMİSYONU ENGELLİLERİ GÖZETLEMEYE DEVAM EDİYOR

BEYPAZARI (BBB)- Beypazarı İlçesi kent konseyi Engelliler Komisyonu, ortaokul öğrencisine akülü tekerlekli Sandalye verdi.

Kent Konseyi Engelliler Komisyonu başkanı Hamide Özalp, engelliler komisyonu olarak, tüm mahallerde taradıklarını ve evindeki yada okula giden engellileri tespit ettiklerini söyledi.

Öncelik sırasına göre engellileri de belirleyerek, onlara yardımda bulunduklarını anlatan Hamide Özalp, “alım gücü az olan ailelerden başlayıp, bu günde görüldüğü gibi Gazigündüz Alp ortaokuluna giden Mehmet Kağan Köksal evladımıza, akülü tekerlekli sandalye temin ettik. Bu çocuğumuz bundan böyle okuluna daha rahat gidip gelebilecek” dedi.

Engelliler Komisyonu Başkanı Hamide Özalp, engelliler komisyonu olarak, engelliler üzerindeki çalışmaları hassasiyetle sürdürdüklerini belirtti.

Şimdi kadar, manüel ve akülü tekerlekli sandalye olmak üzere 7 engelliyi sevindirdiklerini ve 2 engelliye de özel donanımlı tekerlekli sandalye yaptırdıklarını anlatan Özalp, şunları söyledi:

“Bu insanların sevincini görmek lazım. Nasıl dua ediyorlar. Bizde, yardım severlerin destekleri sayesinde, engellilerimize yardımlarımızı sürdürüyoruz. O ailelerin işi çok zor. Apartmanda oturanlar var. Bu engellilerin apartmanlara gelip gitmesi, çıkması oldukça zor. Böylesi bir durumda bize başvuruda bulunan engellilerimize yardımlarımız sürecek. Mehmet Kağan Köksal’da bunlardan biri. Gazigündüz Alp ortaokulu 1. Sınıfa gidiyor. Çalışkan bir öğrenci. Her gün annesi okula götürüp getiriyor. Ama şimdi akülü tekerlekli sandalye ile kendi gelip gidebilecek. Allah bu çocuğumuza yardımcı olsun ve zihin açıklığı versin”.

Mehmet Kağan, “kendisine akülü tekerlekli sandalye temin eden Kent Konseyi Engelliler Komisyonu başkanı Hamide Özalp’e teşekkür ederek, “ne söyleyeceğimi bilemiyorum. İnanın çok sevinçliyim. Bu sevinçle derslerime daha çok alışacağım” dedi.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı