Gündüzalp Ünal: “2 yıldır Pandemi dolayısıyla Hacet Bayramı’nı yapamadık”.
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
29 Haziran 2021 - Salı 10:21
 
Gündüzalp Ünal: “2 yıldır Pandemi dolayısıyla Hacet Bayramı’nı yapamadık”.
-Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda bulunan Ormanlı İmparatorluğunun kurucusu, Osmangazi’nin dedesi, Gazigündüz Alp’in(1158-1236) kabrinin bulunduğu köyde her yıl Haziran ayında Hacet Bayramı yapılırdı.
KÜLTÜR SANAT Haberi
Gündüzalp Ünal: “2 yıldır Pandemi dolayısıyla Hacet Bayramı’nı yapamadık”.

ANKARA (YT)- Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda bulunan Ormanlı İmparatorluğunun kurucusu, Osmangazi’nin dedesi, Gazigündüz Alp’in(1158-1236) kabrinin bulunduğu köyde her yıl Haziran ayında Hacet Bayramı yapılırdı.

Hırkatepeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, Yıldır Pandemi dolayısıyla Hacet Bayramı ve Gündüz Alp’i anma günü yapamadıklarını söyledi.

Her yıl Haziran ayında köyleri Hırkatepe mahallesinde Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu, Osmangazi’nin dedesi olan Gazigündüz Alp, anısına ve geçmişlerine hitafe mevlidi şerif tertiplediklerini belirten Dernek Başkanı Gündüzalp Ünal, “bu günümüz pandemi dolayısıyla 2 yıldır yapamadık. Ama bizler, hiçbir zaman ecdadımızı unutmadık. Ecdadımızın kabrini tertemiz tutarak, ziyaretçilerin ziyaretine açık tutuyoruz. Bizlere bu toprakları vatan olarak bırakan, geçmişten günümüze tüm vatan şehitlerine Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Köyün içinde bulunan büyük otağ(çadır)da mevlidi şerife katılanlara pilav ikram ettiklerine değinen Dernek Başkanı Gündüzalp Ünal, şunları kaydetti:

“ Bir şenlik havasında geçen bu günümüzde, köyden dışarıda olan tüm köylüler, bu güne katılırlardı. Köylülerden topladığımız hayırla kurbanlarımız alarak kesip, etli pilav olarak halka ikram ederdik. Alp Giyimli gençler ok atışları yaparlar. Allah nasip ederse gelecek yıl için şimdiden planlarımızı daha geniş kapsamlı yapmaya başladık. Bu anlamda Bilecik İli Söğüt İlçesinde bulunan Hayma ana Derneği yetkilileriyle görüşmelerde bulunduk. Daha geniş katılımlı bir etkinlik planlıyoruz. Osmanlı Torunları, bir Osmanlı soyundan gelen köylüler olarak ecdadımıza sahip çıkmaya ve gelecek kuşaklara, bu güzelliği aktarmaya çalışacağız.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gündüzalp, Ünal:, “2, yıldır, Pandemi, dolayısıyla, Hacet, Bayramı’nı, yapamadık”.,
Yorumlar
Haber Yazılımı