Halk Eğitim merkezi(HEM) Görevlileri, Kayabükü mahallesinde Aromatik bitkiyi anlattı:
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
17 Mayıs 2022 - Salı 14:23
 
Halk Eğitim merkezi(HEM) Görevlileri, Kayabükü mahallesinde Aromatik bitkiyi anlattı:
-Beypazarı ilçesi Kayabükü mahallesinde Aromatik bitki yetiştiriciliği anlatıldı.
TARIM Haberi
Halk Eğitim merkezi(HEM) Görevlileri, Kayabükü mahallesinde Aromatik bitkiyi anlattı:

BEYPAZARI (YT)- Beypazarı ilçesi Kayabükü mahallesinde Aromatik bitki yetiştiriciliği anlatıldı.

Tarımın Gözbebeği olan ve topraklarında her çeşit sebze ve ürünün yetiştiği Beypazarı İlçesinin Kayabükü Mahallesinde H.E.M’nin görevlendirdiği kişileri köy konağında Aromatik bitki yetiştiriciliğini anlattı.

Mahalle muhtarı Muammer Köksal’ında katıldığı bilgilendirme toplantısında, Aromatik bitki getirisinin daha yüksek olduğu ve Beypazarı İlçesinde her çeşidinin yetiştirilebileceği anlatıldı.

Böylesi bir çalışamaya başlayacak köylülere, Aromatik bitki dikiminde yetiştirmesinde İlçe Tarım Orman Müdürlüğünün destek vereceği ve Aromatik bitki dikiminin özendirilmesi sağlanmaya çalışılıyor.

Mahalle muhtarı bilgilendirme toplantısının tarımla iştigal eden ilçede önemli olduğunu ve çiftçilerin getirisi daha çok olan ürün yetiştirmesine geçmesinin önemli olduğunun söyledi.

Mahalle muhtarı Köksal, kendisinin alternatif tarım ürünleri konusunda çok araştırmada bulunduğunu ve mahallesinde Çin Bamyası, yetiştirdiğini ve oldukça da verimli olduğunu kaydetti.

 

Halk Eğitim merkezi(HEM) Görevlileri, Kayabükü mahallesinde Aromatik bitkiyi anlattı: - Birlik Haber Ajansı (birlikhaberajansi.com.tr)

 

Kaynak: (YT) - Yaşar TONBAK Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: Halk, Eğitim, merkezi(HEM), Görevlileri,, Kayabükü, mahallesinde, Aromatik, bitkiyi, anlattı:,
Yorumlar
Haber Yazılımı