MADENDE YALNIZ DEĞİLİM
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
17 Mayıs 2022 - Salı 14:39
 
MADENDE YALNIZ DEĞİLİM
-Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Finanse edilen; “Madende Yalnız Değilim” projesi kapsamında 20 aileye “İş sağlığı ve İş güvenliğinin geliştirilmesi kapsamında eğitimler veriliyor.
BİLİM-EĞİTİM Haberi
MADENDE YALNIZ DEĞİLİM

BEYPAZARI (YT)-  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Finanse edilen; “Madende Yalnız Değilim” projesi kapsamında 20 aileye “İş sağlığı ve İş güvenliğinin geliştirilmesi kapsamında eğitimler veriliyor.

Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda proje koordinatör yardımcısı Kaya Öztürk, tarafından ailelere ve madencilere eğitimler veriliyor. Eğitimlerde, madencinin günlük alması gereken kalori değerleri, günlük beslenmesi, Meslek Hastalıklarından Korunmanın yolları, toza maruz kalınan ortamlar için ne yapılmalı, Madencinin beslenmesi ve önemi ve Gündüz ve Gece vardiyasında Dikkat edilmesi gereken temel ilkeler gibi pek çok konu anlatılarak madenciler ve eşleri bilgilendirilmeye çalışıldı.

Buradaki Eğitimlere Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şube başkanı Talih Kocabıyık, Şube sekreteri Selim Arslan ile temsilciler ile işçiler ve aileleri katıldı.

Eğitim seminerini veren Kaya Öztürk, bu anlamda şunları söyledi:

“ Projemiz madende Yalnız değilim”, projesi. Bizim amacımız aslında; Madencilik sektöründe İSG Kültürüne yeni bir boyut kazandırmak. Bun aile temelli bir boyut kazandırmak. Biz yıllarca bu durumu işçilere ve çalışan kesime anlattık. İşte Maske takmasan ne olur, işte baret takmasan ne olur. Ancak buradan geldiğimiz noktada bir yerde takıldı kaldı ve daha ileriye gidemiyoruz. Biz dedik ki, İSG bir kültürlenme ile olacak. Kültür vermede ailede başlar ve biz bu kültürü ailede oluşturalım diye yola çıktık ve şu an belirli bir aşamaya geldik ve şu an aile eğitimlerimizi yapıyoruz. 20 kişilik bir aileye eğitimler veriyoruz.”

Eğitimlerin sonrasında, hayata geçirilen İş Güvenliği-Simülasyon Eğitim merkezinin de açılışı yapıldı:

Burada, maden sahalarında ve madenlerde çalışanların tamamen Sanal ortamda çalışmalarını gösteren sistem merkezi okulda hayata geçirildi.

Buranın da açılışına, Ankara İl Milli Eğitim müdür yardımcısı Şefika Biçer, İsmail Çetinkaya (İş sağlığı be Güvenliği Birim sorumlusu, Burhan Aycan İl Mili Eğitim destek Hizmetleri şb müdürü; Yusuf Ziya Yıldırım İ Milli Eğitim Strateji(ARGE) sorumlu müdürü; Turgut Ünal şube müdürü, Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Okul müdürü Nuri Caner, Türkiye Maden İşçileri Sendikası-Orta Anadolu Maden İşçileri Sendikası şube başkanı Talih Kocabıyık ve aileler katıldı.

Beypazarı İlçesinde Fatih mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çayırhan’da bulunan Orta Anadolu Maden işçileri sendika şube başkanlığının ortaklığı ile yürütülen “Madende Yalnız Değilim” projesi kapsamında, ailelere eğitimler veriliyor. - Birlik Haber Ajansı (birlikhaberajansi.com.tr)

 

Kaynak: (YT) - Yaşar TONBAK Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: MADENDE, YALNIZ, DEĞİLİM,
Yorumlar
Haber Yazılımı